Dotcomschool

MicrosoftTeams-image (1)

"Loopt jouw kindje nog niet? Mijn kind zegt alle kleuren al"

Opmerkingen als deze maakte mij best onzeker.

block-kindin-3

Lotte Schiphof is productmanager en moeder van twee zoons (3 en 6 jaar oud). “Ik vind het belangrijk om te weten hoe mijn kind zich ontwikkeld en te weten waar hij behoefte aan heeft qua ontwikkeling”

Ik heb als moeder geen opleiding in de pedagogiek gevolgd

Ik vind het belangrijk om te weten hoe mijn kind zich ontwikkeld en te weten waar hij behoefte aan heeft qua ontwikkeling. Ik heb als ouder geen opleiding gevolgd dus ik weet niet wat mijn kind zou moeten kunnen op een bepaalde leeftijd. Bij mijn eerste zoon Dean maakte mij dat best wel onzeker door alle opmerkingen zoals: “Oh loopt je kindje nog niet?, mijn kind zegt al alle kleuren hoor” etc.

Ik had hierdoor behoefte aan inzicht en geruststelling. Dit kreeg ik onvoldoende tijdens het gesprek met zijn mentor rondom zijn verjaardag, omdat we dan een jaar terug gingen bespreken.
Ik had juist behoefte aan waar is mijn kind nu aan toe zodat we dit ook thuis kunnen stimuleren en het is fijn om te weten dat nu bijvoorbeeld alle focus ligt op spraak/taal en het logisch is dat motorisch nu niet zijn aandacht heeft.

Kindin geeft mij als ouder ook overzicht in de ontwikkeling van mijn kind

Bij de totstandkoming van KindIN heb ik mijn ervaringen als ouder ook echt ingebracht en is de ouderbetrokkenheid een belangrijk speerpunt. De overzichten zijn ook echt gericht op ouders/verzorgers en zijn goed uit te leggen door PM-ers.

Interesse in werken met Kindin?
Scroll naar top