Nieuwsbrief Dotcomschool – Lente 2021

Gelukkig hebben de basisscholen in Nederland na januari in februari weer de deuren kunnen openen voor de leerlingen. Onderwijs op afstand is mooi en het is fantastisch dat dit allemaal mogelijk is tegenwoordig, maar er gaat toch niets boven onderwijs op locatie en les geven/krijgen in de klas.

Nachten worden korter en de dagen worden langer. Dit kan maar één ding betekenen: de Lente is officieel begonnen en de eerste maanden van 2021 liggen alweer achter ons.
Het is dus weer de hoogste tijd om een Dotcomschool nieuwsbrief te ontvangen!

Veel leesplezier!
Groeten,

In deze nieuwsbrief komen aan bod:
-        Verzuimupdate versie 12
-        Eindtoets terugweg
-        Leerlingoverdracht VO
-        Bereikbaarheid supportafdeling

De verzuimkoppeling is geüpdatet naar versie 12.
Dit zijn enkel alleen technische wijzigingen, waardoor er functioneel niks is gewijzigd.
Het ontvangen van de resultaten van de eindtoets verloopt dit jaar voor het eerst volledig automatisch.
Wanneer de eindtoets resultaten bij de toetsleverancier aanwezig zijn, zullen deze automatisch worden verzonden en verwerkt in het SchoolOAS.
U kunt de voortgang hiervan monitoren in het onderdeel Import/Export, tabblad Eindtoets.

Wanneer de resultaten van de eindtoets worden verwacht, kunt u navragen bij uw eindtoetsleverancier. Deze datum kan per eindtoetsleverancier verschillen.

Sjabloon toevoegen voor OSO bijlage.
Het is alweer tijd om de leerlingen uit groep 8 aan te melden voor de vervolgschool naar het Voortgezet Onderwijs.
Wist u al dat u sjablonen aan kunt maken en in kan stellen in het SchoolOAS?

Hoe u zo’n sjabloon in kunt stellen wordt in het volgende YouTube filmpje uitgelegd:

om zowel telefonische als overige support goed te kunnen behandelen hanteren wij sinds 1-1-2021 aangepaste tijden voor onze telefonische support. Zo zijn wij nog steeds van maandag t/m vrijdag telefonisch te bereiken, maar nu van 09:00 tot 14:00 uur.
Uiteraard kunt u altijd uw vragen stellen per e-mail: support@dotcomschool.nl.
Wij blijven graag met u in contact!
Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwe producten, updates en actualiteiten? Dan kunt u ons volgen op onze sociale media kanalen.
U kunt ons vinden op Facebook , LinkedIn of Twitter.
Heeft u vragen of extra ondersteuning nodig? Stuur dan gerust uw vragen
per e-mail naar support@dotcomschool.nl.