Nieuwsbrief Dotcomschool – December / Kerstwens 2019

De winterse feestdagen staan alweer voor de dichtgevroren deur, 2019 is weer voorbij gevlogen! Hierbij willen wij u in deze laatste nieuwsbrief van dit kalenderjaar informeren over de nieuwste updates en de bereikbaarheid van de helpdesk tijdens de kerstvakantie.

Ook willen wij u als trouwe gebruiker bedanken voor het vertrouwen in Dotcomschool en uiteraard voor de positieve reacties op onze producten én dienstverlening. Samen met u gaan wij dan ook met positiviteit en veel plezier het nieuwe decennium tegemoet!

Foto’s van leerlingen verwijderen
Sinds onze laatste release is het mogelijk om foto’s van leerlingen te verwijderen. Toegevoegde foto’s bij leerlingen zijn te verwijderen in het onderdeel Leerlingen. Door de leerling te bewerken kunt u in het tabblad Persoonlijke informatie de foto verwijderen.Toevoegen nieuwe velden OSO koppeling
Er zijn nieuwe velden toegevoegd voor het registreren van de adviezen VO. Deze velden kunnen worden geregistreerd in het tabblad BRON bij de leerling en zijn nu mee te sturen/te importeren bij een OSO uitwisseling.

Start-en Einddatum kunnen registreren bij geüploade bestanden
Middels de nieuwste release is het mogelijk om een start-en einddatum te kunnen registreren bij geüploade bestanden in het onderdeel Bestandsopslag. Door deze aanpassing is het nu mogelijk om bestanden in het onderdeel Actieve schooljaar zichtbaar te krijgen in verschillende schooljaren.

Mandaten registreren in OSR
Het Onderwijs Service Register (OSR) is een dienst van Kennisnet, waarin u dient vast te leggen welke leveranciers namens de school informatie mogen uitwisselen. DUO heeft uw bestuur hierover reeds geïnformeerd. U dient voor de diensten BRON en Verzuim vast te leggen welke leverancier namens de school deze uitwisselingen mag uitvoeren.Deze mandaten die in het OSR kunnen worden vastgelegd vervangen de huidige BRON-certificaten.

Indien deze mandaten nog niet zijn geregistreerd voor uw school, adviseren wij u dit zo spoedig mogelijk te doen, zodat dit geen invloed kan hebben op uw BRON en Verzuim koppeling. Het registreren van de mandaten wordt op bestuursniveau ingericht.

In aanloop naar het nieuwe jaar danken wij u hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen en het prettige en persoonlijke contact. Graag wensen wij u en uw collega’s sfeervolle kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar, ook in 2020 staan wij uiteraard weer graag voor u klaar!

Tijdens de kerstvakantie zijn wij twee weken gesloten, dit is van maandag 23 december tot en met vrijdag 3 januari. Uiteraard blijven wij voor dringende vragen en meldingen bereikbaar via e-mail support@dotcomschool.nl.