Kindin Mailing – De Ontwikkeling Van Het Kind Dagelijks In Beeld

Heeft u door de afgelopen maanden ook gemerkt hoe belangrijk het is om uw organisatie en medewerkers digitaal te ondersteunen in het dagelijkse (werk)proces? Uw organisatie heeft ouders/verzorgers zo goed mogelijk van activiteiten voorzien die thuis met de kinderen uitgevoerd kunnen worden. De ontwikkeling van de kinderen op de opvang staat immers niet stil.

Wist u dat het mogelijk is om de dagelijkse observaties op een heldere en gebruiksvriendelijke manier digitaal in beeld te brengen én hebben? Met één handeling de volledige ontwikkeling van het kind in beeld, dat is Kindin.

Kindin geeft de pedagogisch medewerker dagelijks inzicht in actuele vaardigheden op zowel kind- als groepsniveau.

Dit programma is ontwikkeld op basis van perspectieven en inzichten vanuit de praktijk op de opvang.

De ontwikkeling van het kind is gericht op de basisdomeinen 'Rekenvaardigheid', 'Taalontwikkeling', 'Motorische ontwikkeling' en 'Sociaal-emotionele ontwikkeling'. Daarnaast is er het domein 'Oriëntatie op jezelf' ter voorbereiding op de overstap naar het basisonderwijs.
Aandacht voor ieder kind
Kindin bewaakt de ontwikkeling van alle kinderen (dus ook voor de VVE kinderen), kinderen met een aandachtspunt en kinderen die een stapje voorlopen in hun ontwikkeling. Het ondersteunt hiermee de pedagogisch medewerkers op dagelijkse basis, zodat zij niet meer afhankelijk zijn van de vaste observatiemomenten.
Verwacht uw opvang dat een kind na overdracht naar het basisonderwijs extra ondersteuning nodig heeft?
Met Kindin kan het volledige beeld van het kind tijdig gedeeld worden met ouders/verzorgers en onderwijsprofessionals.

De voordelen voor uw organisatie op een rij

• Kindin biedt een kindgerichte manier van werken.
  • Is ontwikkelt op basis van perspectieven en inzichten vanuit de praktijk.
  • Opvang, ouders/verzorgers houden samen met de professionals de regie over de totale ontwikkeling van het kind.
  • Met deze systematiek werken opvang, ouders/verzorgers en professionals samen in één systeem en zijn hiermee te allen tijde op de hoogte van de ontwikkeling van het kind.
  • Het programma biedt tijdswinst voor de gehele organisatie en geeft in één handeling een accurate, overzichtelijke observatie van het kind.
  • Kindin geeft tijdig een signaal als er een achterstand op een vaardigheid dreigt te ontstaan. Professionals zoals Intern begeleiders in het netwerk van het kind, kunnen eenvoudig betrokken worden.
  • De tool is op ieder digitaal medium toepasbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
  • Volledige implementatie binnen uw organisatie door professionals.
  • Mogelijkheid om eigen vaardigheden te implementeren.
Wilt u meer lezen over Kindin? Bezoek dan onze website.
Kindin en uw organisatie?
Bent u nieuwsgierig geworden wat Kindin voor uw organisatie kan betekenen? Graag komen wij bij u langs of maken we een digitale bel/video afspraak om Kindin persoonlijk met u te doorlopen en de mogelijkheden te bespreken.
Interesse in Kindin?
Wij kijken ernaar uit om met uw organisatie het gesprek aan te gaan én u en uw collega's te ontmoeten! We zien uw reactie dan ook graag tegemoet. Klik op de bovenstaande knop of stuur een e-mail/bel naar:
L.schiphof@kindin.nl / 036-5472111Met vriendelijke groet,

Lotte Schiphof