Het eerste rapport

post_digitaalrapport

De meeste basisscholen in Nederland geven de leerlingen drie keer per jaar een schoolrapport mee.
Omstreeks November is het tijd om de eerste rapporten in te voeren voor uw leerlingen.
Het traditionele rapport heeft inmiddels plaats gemaakt voor het digitale rapport.
Eén van de voordelen van een digitaal rapport is dat de rapportonderdelen van uw school variabel ingesteld kunnen worden per groep.

Wist u dat u in het SchoolOAS 5 een onbeperkt aantal rapporten met uw eigen onderdelen kunt instellen?
Per onderdeel kunt u zelf aangeven of de score moet worden ingevoerd met een cijfer, letter, woord of vijfpuntschaal.
Daarnaast is het mogelijk om tekstkaders voor opmerkingen toe te voegen.
Zo wordt elk rapport een persoonlijk visitekaartje van uw school!

Zodra er toetsen gemaakt zijn kunnen de resultaten direct ingevoerd worden in het onderdeel Rapporten.
Bij de rapportperiode wordt vervolgens automatisch een gemiddelde score voor de leerlingen berekend.
Zo heeft u het gehele schooljaar een duidelijk beeld van de gemiddelde cijfers van uw leerlingen.

Scores kunnen in per groep én per leerling worden ingevoerd en gewijzigd.
Tevens is het mogelijk opmerkingen toe te voegen aan het rapport.

Na het invoeren van de rapportscores kan het rapport direct geprint worden via het onderdeel overzichten.
Dit kan in één keer doorgevoerd worden voor alle leerlingen uit de betreffende groep.